Sprøde knækbrød

Denne opskrift på knækbrød er så enkel at børnene bager det selv. Vi har købt en kop der rummer en dl. På den måde er det let at måle af for selv den 5 årige


Vi elsker at bage her i huset og knækbrød er en af vores madpakke favoritter. Det er let at røre sammen og let at bage og smager fantastisk bagefter.

Ingredienser:

1 dl havregryn (glutenfri, hvis det er nødvendigt)
1 dl hørfrø
1 dl sesamfrø
1 dl græskarkerner
1 dl solsikkefrø
3½ dl hvedemel (glutenfri, hvis det er nødvendigt)
2 dl vand
1 dl olie
1 tsk bagepulver
2½ tsk salt

Fremgangsmåde:

Start med at blande alle de tørre ingredienser sammen i skålen. Tilsæt derefter olie og vand og bland det godt.

Del dejen i tre portioner. Placer den ene portion på en bageplade imellem to stykker bagepapir. Rul dejen ud så den fylder det meste af pladen (må godt være tynd, da den så bliver mere sprød)

Dejen skæres i firkanter med et pizzahjul

Bages ved 200 grader i ca. 20 minutter

Køles af og opbevares i lufttæt kagedåse med tætsluttende låg.

3 comments / Add your comment below

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.