Tylskørt – DIY

tylskørt

Lav dit eget tylskørt. Drømmer din datter om den helt store prinsessekjole til fastelavn eller ønsker du bare at lave billig udklædningstøj tøj så kig med her, hvor jeg deler den lette tylskørte diy.

tylskørt

Jeg har lavet en lille diy på et utrolig nemt tylskørt klar til jer, hvis døtre også gerne vil være f.eks. prinsesse til fastelavn.

Du skal bruge et stykke mesh og en hel masse tyl. Jeg startede med at sy mesh i dobbelt lag så det bliver til bærestykket.

Derefter klippede jeg tylstrimler. Hver strimmel er 10 cm bred og 100 cm lang. Længden beregnes efter barnets højde/længde på nederdelen. Her skal længden være 50 cm. Hvis du vil spare alt klippe arbejdet og er ude i lidt bedre tid end mig så kan du med fordel bestille færdigklippet tyl på rulle.

Nu skal alle strimler bindes fast på bærestykket. Start med den nederste række. Fold strimlen på midten og træk den igennem stoffet så der dannes en løkke.

Derefter trækker du endestykkerne igennem løkken og strammer til.

Fortsæt hele vejen rundt. Hold gerne samme afstand imellem strimlerne.

For at give tylskørtet masser af fylde skal der laves flere lag.

tylskørt

Her ser i min yngste datters kjole med tre lag tyl. Jeg tænker jeg sætter 1-2 lag mere på inden tylskørtet er færdig.

Tylskørt til fastelavn

Når tylskørter er færdigt, skal jeg i gang med resten af kjolen. Hun skal nemlig være prinsesse til fastelavn. Og hun ved lige præcis, hvordan hun skal se ud. Har i fundet ud af, hvad jeres børn skal være til fastelavn? Ellers har jeg tidligere skrevet et par indlæg med gode ideer lige her.

2 comments / Add your comment below

  1. Må jeg spørge hvor du har købt mesh til julekjole? Kan ikke finde det nogen steder🤔
    God weekend
    Kh Line 😊

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.