Chokoladesnitter – 2. december 2018

I dag får I opskriften på chokoladesnitter. Det er ikke en typisk julesmåkage, men alligevel et rigtig godt bud på en lækker småkage til julens mange arrangementer. Til hverdag bager vi sjældent småkager, men de hører julen til og er en del af de gamle traditioner. Men der sker jo ikke noget ved at afprøve lidt nye opskrifter.

chokoladesnitter

I dag er det den 1. søndag i advent og vi har hygget i køkkenet. Derfor byder dagens kalenderlåge også på en lille småkage opskrift. Jeg elsker at bage sammen med mine børn. Chokoladesnitter er lette at lave og smager rigtig godt. Dejen kan fint laves i forvejen, da den gerne skal stå mindst en halv time på køl inden den rulles ud.

Vi bagte også småkagerne i en glutenfri version og det smagte også godt. Så hvis du har brug for en glutenfri udgave så benytter du blot 300 g rød finax i stedet for almindelig hvedemel.

Opskriften er, som rigtig mange småkager, utrolig børnevenlig og derfor et perfekt bud på en julesmåkage, der kan laves sammen med børnene.

Chokoladesnitter

Ingredienser:

  • 200 g sukker
  • 300 g mel
  • 1 tsk vanilje
  • 1 tsk bagepulver
  • 3 spsk kakao
  • 200 g kold smør
  • 1 æg

Fremgangsmåde:

  • De tørre ingredienser blandes i en skål.
  • smørret smuldres ned i skålen og blades med de andre ingredienser.
  • Dejen samles med ægget.
  • Lad dejen hvile mindst 30 min i køleskabet.
  • Del dejen i 8 portioner.
  • Rul dejen ud i pølser på ca. 30 cm.
  • Rul pølserne flade med en kagerulle.
  • Bages ca. 10 min ved 175 grader.
  • Tag dem ud af ovnen og skær snitterne
  • Lad dem køle af

Find flere lækre julesmåkager her på bloggen, hvis du vil bage lidt lækkert inden juleaften.

Ønsker Jer en fortsat dejlig søndag aften og så håber jeg vi ses igen i morgen, hvor jeg åbner næste låge i min lille julekalender.

Følg SuperPrinsessen

1 comment / Add your comment below

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.