Gulerodsmuffins med rosiner

Vi fik fejret ældste Prinsessens 10 års fødselsdag i går og var derfor i køkkenet for at bage lidt forskelligt til gæsterne. Jeg var kørt lidt træt i den traditionelle chokoladekage, selvom jeg nok ikke slipper helt uden om. Så derfor kastede vi os ud i et nyt projekt; gulerodsmuffins.

gulerodsmuffins

Gulerodsmuffins

Det kræver altid lidt mere tid i køkkenet at bage muffins i stedet for at smide dejen i en bradepande, men til gengæld ser muffins bare super godt ud på bordet når de serveres. Der kan de altså noget en bradepandekage ikke kan.

Denne opskrift giver ca. 20 muffins.

Ingredienser:
 • 200 g smør/margarine
 • 200 g brun farin
 • 3 æg
 • 200 g mel (brugte Schär Mix C til en glutenfri udgave)
 • 2 tsk. bagepulver
 • 2 tsk. kanel
 • 300 g gulerødder
 • 2 dl rosiner
Fremgangsmåde:
 • Skræl gulerødderne og riv dem groft
 • Smelt fedtstoffet og rør det sammen med brun farin
 • Tilsæt æg
 • Tilsæt mel, bagepulver og kanel
 • Vend gulerødder og rosiner i dejen
 • Bages ca. 15 minutter ved 175 grader

Ud over gulrodsmuffins fik vi bagt en gulerodspladekage med ostecreme, den du ved nok og nogle virkelig lækre mandelbunde pyntet med friske bær. Jeg skal nok smide opskrifterne op i løbet af de næste dage.

 

Følg SuperPrinsessen

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.