Weekend-kage #1

Findes der noget bedre end et stykke lækkert friskbagt kage? Tænker jeg hver fredag vil dele en opskrift på en lækker kage med jer.

Jeg har gemt flere forskellige opskrifter på Oreo kager over en længere periode, men min udfordring har været at finde et glutenfrit alternativ til den klassiske Oreo. Det lykkedes mig og nu har vi prøvet at bage en lækker – glutenfri – Oreo kage …. og den smagte super godt! Samme opskrift kan bruges med en hel almindelig klassisk Oreo

Ingredienser til kagen:

  • 4 æg
  • 175 g brun farin
  • 150 g smør
  • 200 g mørk chokolade
  • 5 spsk mel (40 g Schär Mix C hvis du vil bage glutenfri)
  • 1 tsk salt
  • En pakke Oreo kiks (vi brugte 16 stk)

Fremgangsmåde:

  • Pisk æg og farin til en ensartet masse.
  • Smelt smør og chokolade.
  • Hæld chokoladen i æggemassen og tilsæt mel og salt og rør rundt.
  • Knus 6 Oreo kiks og rør dem i dejen.
  • Knus yderligere 6 kiks og drys dem ovenpå kagen
  • Bages ca. 30 min ved 175 grader

Ingredienser til chokolade-topping:

  • 100 g smør
  • 50 g kakao pulver
  • 1 tsk vanilje
  • 200 g sukker
  • ½ dl mælk

Fremgangsmåde:

  • Pisk smør og kakao til en ensartet blød masse
  • Tilsæt sukker og vanilje og pisk igen imens du tilsætter mælken
  • Pisk godt igennem
  • Smør topping på den afkølede kage og pynt med de sidste kiks

1 comment / Add your comment below

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.